About

петък, 1 юли 2011 г.

Trailer: Tinker, Tailor, Soldier, Spy

Лятото е страхотно време от годината, свързано с много позитиви, които, обаче, нямат нищо общо с киното. Това е времето, когато киносалонът сякаш губи магическата си притегателна сила и няма нещо на света, което да те накара да го посетиш. И точно преди да изпаднем в мозъчна смърт, идва есента, когато киното отново започва да ни третира като разумни същества. И тази филмова есен обещава много.

"Tinker, Tailor, Soldier, Spy", чийто първи трейлър се появи вчера в официалния сайт на The Guardian, е трилър по популярния едноименен шпионски роман на John le Carré. На режисьорския стол е шведът Томас Алфредсон, който стои зад страхотната хорър-драма от преди три години "Let The Right One In". Кастът е повече от впечатляващ, събирайки някои от по-добрите съвременни британски актьори. В една от главните роли виждаме Гари Олдман като Джордж Смайли, опитен шпионин, назначен да разкрие къртица, внедрена в най-високите ешелони на британското разузнаване. На пръв поглед и от малкото, с което разполагаме към този момент, работата на Олдман изглежда като оскаров материал. С ключови роли са още Том Харди и Колин Фърт. Поддържат имена като Бенедикт Къмбърбач, Джон Хърт, Джаред Харис и Киърън Хайндс.



Бърза справка показва, че това не е първата адаптация по този роман. Най-вече на британската аудитория е позната версията на BBC от 1979 под формата на критически акламирани мини-серии, в които Алек Гинес облича кожата на протагониста. За запознатите би било невъзможно изключването на всякакви съпоставки между двете продукции.

От този впечатляващ трейлър се заражда очакването за един стилен и интелигентен брит трилър. На този етап възможна е премиера на фестивала във Венеция. В Обединеното кралство филмът стартира на 16 септември, а в САЩ цели два месеца по-късно. Поглеждам към тази лента с надеждата, че ще отбележи началото на една силна филмова есен.

2 коментара:

Анонимен каза...

Това и The Girl with the dragon tattoo..ще е много силен край на годината дори само с тях двата <3

cinemascrotum каза...

Добре излежда. Отдавна исках да видя Олдман в нещо сериозно.

Публикуване на коментар