About

петък, 25 ноември 2011 г.

Review: Life in a Day


На 24-ти юли 2010г. хора от 192 държави заснемат случаващото им се на тази ден, което може да бъде нещо необичайно или пък просто да представи ежедневието им такова, каквото е, без да бъде излишно доукрасявано. Заснетите непрофесионално материали са качени в YouTube, a продължителността им надхвърля 4000 часа. Целта на тази идея е да се създаде филм, направен от самите нас, чиято съставна част да бъде собственото ни ежедневие, личните ни премеждия, успехи, интереси. Life in a Day е името на продукта, сътворен от хилядите личности, решили се да станат част от инициативата на YouTube в колаборация с продуцентската фирма на братята Ридли и Тони Скот и да покажат това, което са, това, от което се интересуват, заниманията си, правейки го обществено достояние чрез качването на материалите си в интернет пространството. 

Основен принос за успеха на Life in a Day имат режисьорът му Кевин Макдоналд, носител  на Оскар през 2000г. за документалния си филм One Day in September (1999) и монтажистът  Джо Уокър (Hunger), които заедно преминават през 4500 часовия материал, за да подберат най-доброто и да го пресъздадат в 90 минутна лента.  

            
24-ти юли започва в полунощ на фона на пълнолуние, заснето от различни точки на земята. Разновидностите за начало на деня са представени чрез хора, намиращи се на хиляди километри едни от други. Но също така ставаме свидетели и на сходствата при всеки един от нас, базиращи се върху човешката ни същност. Денят започва със стандартните методи  за поздрав на едно типично ново начало: миене на зъби, бръснене, закуска. Следват работа, обяд, вечеря. И измежду всичката тривиалност откриваме и необикновеното, което ни заобикаля. Ставаме свидетели на раждане на жираф, заколване на крава, кражба на храна от хранителен магазин, сватби. Проследяваме куража на момче от Ню Йорк да признае пред баба си хомосексуалната си същност и множество други картини, предтставящи ни сходтсвата и различията, породени от еднаквостта и своеобразността на природата ни. 

Life in a Day е филм, чрез който успешно усещаме и се докосваме до човечността по един доста интимен и забавно поднесен начин. От филма блика реална любов, без всъщност в нито една сцена да има загатване за секс. Без излишна сантименталност лентата се докосва до най-чувствителната част от нашето съзнание, именно защото показва истинския живот, нашия живот. 

6 коментара:

онлайн магазин за хранителни стоки каза...

Страхотна идея! Приветствам я напълно! Не съм срещала по-иновативно... мислене..

дайвинг каза...

Поздравления за хубавата идея.Дано да се намерят повече привърженици, които да я следват.Хубаво е ,че можем заснетите непрофесионално материали ,които да качени в YouTube, a продължителността им надхвърля 4000 часа да ги видим.Допада ми самата идея чиято съставна част да бъде собственото ни ежедневие, личните ни премеждия, успехи, интереси.Поздравления на режисьорът му Кевин Макдоналд, който е носител на Оскар през 2000г. за документалния си филм One Day in September и монтажистът Джо Уокър ), които заедно преминават през 4500 часовия материал, за да подберат най-доброто и да го пресъздадат в 90 минутна лента.Сигурна съм, че се е получил фантастичен филм.Да видим каква е същината на нашият живот си струва.

дайвинг сипадан каза...

Това наистина е страхотна кауза, хора от 192 държави да заснемат случаващото им се на конкретен ден, което може да бъде нещо необичайно или пък просто да представи ежедневието им такова, каквото е, без да бъде излишно до украсявано. Като тези заснетите непрофесионално материали са качени в YouTube, a продължителността им надхвърля 4000 часа. Харесва ми целта на тази идея да се създаде филм, направен от самите нас, чиято съставна част да бъде собственото ни ежедневие, личните ни премеждия, успехи, интереси. Life in a Day е името на продукта, сътворен от хилядите личности, решили се да станат част от инициативата на YouTube , много се радвам и ви желая голям успех.Сигурна съм, че ще намерите много съмишленици , които след това да продължат вашата идея.

интернет супермаркет каза...

Ех това да видиш на живо как се ражда нов живот и то живот на жираф е страхотно чувство сигурно. Интересно е, че разновидностите за начало на деня са представени чрез хора, намиращи се на хиляди километри едни от други. Но също така ставаме свидетели и на сходствата при всеки един от нас, базиращи се върху човешката ни същност. Денят започва със стандартните методи за поздрав на едно типично ново начало: миене на зъби, бръснене, закуска. Следват работа, обяд, вечеря. И измежду всичката тривиалност откриваме и необикновеното, което ни заобикаля. Сигурна съм, че всичко това ще бъде и ще стане един страхотен филм, който трябва да гледаме.

почивки каза...

Чакам с нетърпение да мога да гледам този филм, ще бъде страхотен.Благодаря за информацията.

маркови парфюми каза...

И аз също подкрепям тази цел на тази идея която е да се създаде филм, направен от самите нас, чиято съставна част да бъде собственото ни ежедневие, личните ни премеждия, успехи, интереси. Life in a Day е името на продукта, сътворен от хилядите личности, решили се да станат част от инициативата на YouTube в колаборация с продуцентската фирма на братята Ридли и Тони Скот и да покажат това, което са, това, от което се интересуват, заниманията си, правейки го обществено достояние чрез качването на материалите си в интернет пространството. Всичко това което прочетох е страхотно поздравявам ви за чудесната идея и се надявам в скоро време всички ние да можем да видим филма и да му се насладим.

Публикуване на коментар