About

понеделник, 18 февруари 2013 г.

A Good Day to Link Hard

 С надеждата да простите скандално ужасния pun в заглавието и без никакво увъртане преминавам към същественото. Ще пробвам нещо ново, като опитам да синтезирам събитията от онлайн киновселената със седмица назад. Защото някои неща наистина не заслужават да бъдат пропуснати.

Вчера своите награди раздаде Гилдията на сценаристите в Америка. На едно от последните си партита преди Последното, Холивуд си направи нова лоша услуга, избирайки за пореден път Argo пред Life of Pi и Lincoln. Когато казвах, че състезанието за Оскар е с един кон, бях напълно прав, но все пак заложих на грешния. С приза за оригинален сценарии пък си тръгна Zero Dark Thirty.

Vanity Fair предлага графика, която брои труповете в цялата филмография на Тарантино. Равносметката е 8 филма и 560 (приблизително - не е лесно да броиш нацисти в горящо кино) екранни убийства. А жертвите поемат към създателя си по 18 различни начина, повечето от които изключително изобретателни. Как после човек да убеди по-софистицираните зрители, че филмовото насилие не генерира агресия, когато five point exploding heart техниката, например, е погубила милиони в реалния живот. Duh.

И докато сме на хумористична вълна - Between Two Ferns - токшоуто със саксиите на Зак Галифианакис, което цели да унизи по всички въобразими начини гостите си, успява вече доста време да подържа абсурдно високо ниво. Новият епизод е на Оскарова вълна и се гаври с Джесика Частейн, Сали Фийлд и Брадли Купър. Първата част пък си струва да видите и само заради финала. Гледайте, защото Галифианакис прави ролята на живота си.

Erik Lundegaard ни предлага възможността да подредим носителите на Оскар за най-добър филм в собствена класация, а Pajiba кани на тривия с "най-интересните неща, които не знаем за Кристоф Валтц", като особено интересна е връзката му с Ханеке. Според Empire пък Сам Мендес е на точно 75% сигурен за Бонд 24.

Ето тук е мястото да се отдалечим максимално от хумористичната вълна, защото Кристофър Тапли от HitFlix не се шегува, когато подрежда най-добрите кадри (част 1, част 2) от изминалата година. Друг силен текст на същата тематика можете да откриете в Deadline.

На нашенския блогосклон нещата също се случват. Kато например завръщането на Скротума, ревюто на Силвър за Zero Dark Thirty, любимите филми на Ламот и отразяването на Берлинале от мястото на събитието в Другото Кино. Благодарение на Нели пък имаме на едно място четири от номинираните за Оскар късометражни анимации. От съвсем скоро и петият: The Simpsons: The Longest Daycare е свободен за гледане.


0 коментара:

Публикуване на коментар