About

вторник, 31 май 2011 г.

Trailer: David Fincher's "The Girl With The Dragon Tattoo"


   Тези дни в Youtube изтече първият red band трейлър на едно от най-очакваните (от мен, а и със сигурност не само) заглавия за годината. Прочитът на Финчър върху "The Girl With The Dragon Tattoo" изглежда една идея по-мрачен от шведския оригинал, въпреки че трейлърът не разкрива голяма част от сюжета. Дотук знаем, че от перото на сценариста с култов статус в Холивуд Стивън Зейлиън ("Shindler's List", "Gangs Of New York", "Mission: Impossible") в историята са внесени някои значими промени, така че дори тези от нас, които са запознати със сюжета на книгата или филма на Нилс Арден Оплев имат причина за вълнение. Като фон на перфектно монтираните кадри чуваме епичния кавър на "Immigrant Song" на Led Zeppelin от авторът на музиката и към този Финчъров филм - Трент Резнър. Първият допир създава усещането, че Резнър отново попада в десетката.

   Относно крайно рисковия избор на Рууни Мара (като вземем предвид одобрението към Нууми Рапас за шведската версия и очевидните й различия с Мара) за ролята на хакерката Лисбет Саландър не научаваме нищо, като вероятно за крайния резултат ще можем да правим изводи едва след излизането на лентата. В другата главна роля, тази на криминалния журналист Микаел Бломквист, чиито безпосочни лутания сега изглеждат още по-безнадеждни, се превъплащава Даниъл Крейг. Поддържат Робин Райт, Стелан Скарсгард, Кристофър Плъмър и Горан Вишнич.

   Очаквано към този момент кадрите не са с перфектно качество, но всеки, който очаква лентата поне колкото мен, ще остане доволен. Премиерата на филма можем да очакваме през декември.



Edit: От Sony Pictures опровергаха теориите на конспиративно мислещите, които смятаха, че "изтичането" на трейлъра е дело на самата компания, и очаквано премахнаха видеото от Youtube. От днес обаче за щастие можем да се наслаждаваме на green band тийзъра, който включва не само същата наелектризираща музика, но и смазващия таглайн "The feel bad movie of Christmas". Успелите да видят първия трейлър дори могат да опитат да открият разликите. Enjoy:



0 коментара:

Публикуване на коментар