About

петък, 29 юли 2011 г.

PEARL JAM 20


Pearl Jam Twenty е предстоящият документален филм, хроникиращ живота на една от емблематичните американски рок банди - легендарните Pearl Jam. Поводът е двайсетгодишнината на групата. През 1990 г. Еди Ведър, Стоун Госард, Майк Макрийди, Джеф Амент и Дейв Кръсън поставят началото на един проект с ужасно много потенциал. Групата запазва този свой лайнъп в продължение на цели 20 години с едно изключение. На барабаните Кръсън е заменен първо от Мат Чембърлейн, който обаче скоро напуска, за да се присъедини към лайв бандата на култовото комедийно вариете на NBC Saturday Night Live. За свой заместник Чембърлейн предлага Дейв Абруцезе, с когото зад барабаните групата изживява фурора около дебютния си албум "Ten". Настоящият барабанист на бандата е Мат Камерън, който се присъединява, след като през 1997 неговият Soundgarden се разпада. Останалите оригинални членове са в бандата и до днес. Тази консистентност а и очевидното творческо родство между петимата от Сиатъл допринасят за уникалната биография на Pearl Jam. Както чуваме и Крис Корнел да казва в трейлъра, американските рок банди рано или късно се разпадат, но Pearl Jam просто остават заедно. Съхраняват творческата си потентност и не спират да ни радват с нови тави, коя от коя по-яки.

От няколко дни можем да се радваме на първия трейлър:


Pearl Jam Twenty from Pearl Jam on Vimeo.

Q&A. На Дейвид Линч. С Еди Ведър. Enough said.

Феновете на групата могат да бъдат напълно удовлетворени от името, което застава на кормилото на проекта, а именно доказаният ценител Камерън Кроу (Almost Famous, Jerry Maguire, Vanilla Sky). Това не е първият допир между Кроу и Pearl Jam. През 1992 групата пише две от песните за неговия Singles (1992) - "Breath" и "State Of Love And Trust". Сред останалите композиции в саундтрака личат парчета и на други активни членове на сиатълската гръндж сцена като Alice In Chains, Soundgarden, Chris Cornell и Mother Love Bone.

Синопсисът гласи: "Pearl Jam Twenty проследява годините до формирането на бандата, хаосът, произхождащ от бързото издигане на членовете ѝ до ранг на мегазвезди, оттеглянето им от светлините на прожекторите и изграждането на тесен кръг, който да осигури творческата среда, в която групата да се развива. Разказан в мащабни теми и дръзки цветове с ескалиращ звук, филмът е изваян от над 1200 часа рядък и никога невиждан материал обхващащ цялата кариера на бандата. Pearl Jam Twenty е завършеният портрет на Pearl Jam: отчасти концертен филм, отчасти интимен поглед отвътре, отчасти атестат за безкрайната мощ на музиката и непоклатимите артисти."

Мисля, че този филм ще бъде перфектният начин да отпразнуваме любимата си група.

0 коментара:

Публикуване на коментар