About

петък, 10 юни 2011 г.

Preview: "The Descendants"


   В опит да утвърдя традицията да насочвам периодично вниманието ви към инди филми, за които наистина смятам, че биха си заслужавали, продължавам в тази насока с първите трейлър и постер на "The Descendants". Правя това с ясното съзнание, че 90% от тези филми вероятно няма да видят бял свят в България (поздравления за разпространителите, но не точно тях трябва да сочим) и единствената възможност да се видят остава интернет. За съжаление такава е реалността, въпреки че, когато имаш намерение да си дадеш левчетата за кино - един все по-рядък модел у нас, - далеч по-удовлетворяващо е да ги дадеш за независим филм.

   В този случай обаче името на Джордж Клуни неизбежно ще привлече внимание от всякакъв калибър към новия проект на Алкександър Пейн. Това е първи негов такъв за последните седем години. Неговият "Sideways"(2004) постигна значими успехи, както сред критиците, така и в бокс офиса и си изгради името на един от ней-успешните независими филми на всички времена. "About Schmidt" (2002), с Джак Никълсън в главната роля, също беше приет положително. Клуни пък отдавна достигна нивото, позволяващо му да изнесе с лекота роля във филм, който е силно концентриран върху персонажа му, и дори във филм, в който е почти единствен герой. Той реализира харизмата си и я превърна в класа. От начина, по който подбира ролите си напоследък пък можем да придобием още една доза увереност за крайния резултат на "The Descendants"

   Сюжетът разкрива трудностите, пред които се изправя героят на Клуни, в опитите си да се сближи с дъщерите си, след като съпругата му претърпява тежък инцидент. Ситуацията се отежнява след емоционалния срив на героя, когато разбира, че съпругата му е изневерявала. Как му отиват на Клуни подобни роли...

   Премиерата на филма в Щатите е в края на годината, а на места в Eвропа и през януари догодина.



2 коментара:

Стеф каза...

И аз се съмнявам, че този филм ще стигне до българските кина. При все, че е заклеймено като пиратство:) аз съм за свалянето на филми от интернет, защото това се оказва единствения начин да бъдат видяни някои филми. Харесвам Джордж Клуни понеже е от актьорите, които се развиват и във всяка следваща своя роля е все по-добър, освен това си прав, че изборът му в последните години е винаги интелигентен и интересен. Така че чакам с нетърпение "The Descendants".
Поздравления за блога! Сега ви откривам и ще ви идвам често на гости.

Стоян каза...

Благодаря!

Добре дошла си по всяко време ;)

Публикуване на коментар