About

неделя, 10 април 2011 г.

"Deadwood"

  
Тази публикация ще бъде посветена на един, според моите разбирания, доста интересен и сполучлив сериал, продуциран от HBO. Едва ли повечето от вас са чували за тази продукция, но въпреки това реших да отделя време за нещо, направило ми толкова силно впечатление. Става дума за сериала "Deadwood" - амрикански драма уестърн, вървял по малките екрани от 21-ви март 2004г. до 27-ми август 2006г. по HBO. Действието се развива през 70-те години на 19 век в Deadwood, Южна Дакота, преди и след присъединяването на лагера към територията на Дакота. Сериалът проследява превръщането на лагера в град, като ни запознава с нравите на най-забележителните членове на създалото се общество по тези земи. Двата най-открояващи се персонажа са този на шерифа, Сет Бълок ( Тимъти Олифант), и този на един от първите заселници в Deadwood, Aл Суеринджин ( Иън Макшейн). Относно тези двама герои ще си позволя да коментирам, че играта на Тимъти Олифънт бледнее доста в сравнение с тази на Иън Макшейн.
 Ще оставя на страна действията, развихрящи се в Deadwood и ще насоча вниманието си към финала на този иначе така добре изпипан сериал. Какво е толкова особеното при него ли? Отговорът се крие в това, че завършек на действието, разиграващо се в 36 епизода, няма и не се очертава към днешна дата да се направи такъв. Единственото, което мога да спомена във връзка с този факт е, че отношението на създателите на този култов сериал към публиката им е доста разочароващо. 
 За тези, на които им е интересна концепцията на "Deadwood" и имат желание да се запознаят със света, разкриващ се в тази продукция отблизо, мога само да кажа, че в никакъв случай няма да сгрешат, пък макар и сериалът да е незавършен.
  На всички, които са се решили да навлезнат в дълбините на "Deadwood" - приятно гледане!

0 коментара:

Публикуване на коментар